top of page
  • Nathalie Koenekoop

Nieuwe zelfrijdende hoogwerkers

Het snoeiseizoen voor knotwilgen en fruitbomen is in november begonnen. Zelfrijdende hoogwerkers zijn machines die vaak worden gebruikt om veilig te kunnen snoeien.


Voordelen van een zelfrijdende hoogwerker zijn dat de machine gemakkelijk kan worden verreden, zelfs vanaf hoogte, en niet hoeft te stempelen. U bespaart tijd.


Naast snoei werkzaamheden wordt dit type hoogwerker ook vaak gebruikt voor gevel reiniging, schilder klussen en op bouwplaatsen. Een zelfrijder is uitgerust met een telescoop of een knikarm mast.

Nifty HR 12 Hybride - 12 meter

De Nifty HR 12 Hybride is een compacte zelfrijder met knikarm mast en een werkhoogte van 12,20 meter, reikwijdte van 6,10 meter en up & over 3 meter. De machine heeft een hybride aandrijving met een diesel motor en 24V accu pakket.

De zelfrijder heeft non-marking terrein banden en is hiermee een geschikte hoogwerker voor zowel binnen als buiten op vlakke ondergrond.


Genie S 65 XC Trax - 22 meter

De Genie S 65 XC Trax is een diesel zelfrijder met telescoop mast en een uniek rupssysteem van vier onafhankelijke rupsbanden. De hoogwerker is hiermee naast vlakke ondergrond ook geschikt op ruw terrein waar bijvoorbeeld veel bagger is.

De hoogwerker heeft een werkhoogte van 21,80 meter met een reikwijdte van 16,50 meterVerschil telescoop en knikarm mast

Een telescoop mast is een rechte uitschuifbare mast. Het voordeel hiervan ten opzichte van een knikarm mast is dat de machine een groter zijdelings werkbereik heeft.

Een knikarm mast heeft meerdere armen die met scharnieren zijn verbonden. Dit heeft als voordeel dat er naast een werkhoogte en reikwijdte ook een up & over bereik is. Als er obstakels in de weg zitten, zoals bijvoorbeeld een schuurtje, kan de hoogwerker hier overheen reiken.


Zowel telescoop als knikarm zelfrijders hebben vaak een jib aan het einde van de mast. Een jib is een extra kort verlengstuk waarmee de bestuurder flexibeler is en gemakkelijker naar een object toe kan bewegen.


U kunt bij ons telescoop en knikarm zelfrijders met een diesel verbrandingsmotor, accu pakket of hybride aandrijving huren. Om een veelzijdig aanbod hoogwerkers te kunnen blijven bieden hebben wij ons verhuur aanbod zelfrijders uitgebreid met onderstaande nieuwe machines.

Comments


Home  

Nieuws  

Nieuwsbericht

bottom of page