Soorten hoogwerkers

Hoogwerker is een verzamelnaam voor verschillende soorten hoogwerkers. Je vindt bij Safety Rent een ruim aanbod aan diverse modellen en merken hoogwerkers. Welke klus op hoogte je ook wilt uitvoeren, bij ons vind je precies wat je zoekt. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze en het huren van een geschikte machine.

Hoe kies je de juiste soort hoogwerker?

De keuze tussen verschillende soorten hoogwerkers wordt bepaald door verschillende factoren. Onder andere de locatie, de werkhoogte, het horizontale bereik, de aandrijving en de hefcapaciteit spelen een rol.

Als je van plan bent om binnen te werken is een hoogwerker met een elektromotor wenselijk, om uitlaatgassen te vermijden. Het is belangrijk dat de hoogwerker in de ruimte past en idealiter voorzien is van non-marking banden die geen sporen achterlaten. Wanneer je buiten gaat werken zijn meerdere machines geschikt.

De hoogte waarop je wilt werken of heffen is uiteraard een belangrijke factor. Bij ons aanbod staat altijd de werkhoogte vermeld. Dit is de maximale hoogte die de werkkorf of het werkplatform kan bereiken vanaf de ondergrond gemeten plus 1,80 meter – de werkhoogte die de gemiddelde persoon kan bereiken. De meeste hoogwerkers hebben daarnaast ook een horizontaal bereik, gemeten als de afstand vanaf het midden van de bovenwagen tot en met de werkkorf. Dit is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld over een object heen wilt werken of over de breedte van een pand wilt kunnen bewegen zonder daarvoor de machine zelf te moeten verplaatsen. De hefcapaciteit van de hoogwerker is bepaalt hoeveel personen en materialen je maximaal recht boven de machine kunt heffen. Wanneer je horizontaal wilt heffen, neemt de hefcapaciteit af.

Telescoophoogwerker

De telescoophoogwerker is een hoogwerker waarvan de arm, oftewel giek, kan worden verlengd middels een telescopisch uitschuif mechanisme. Deze verlenging vanuit de hoofdarm wordt hydraulisch aangedreven. Een hoogwerker met telescoop kan hierdoor enkel in een rechte lijn heffen en niet in verschillende hoeken. Een voordeel van de telescoophoogwerker is dat dit type een grote werkhoogte en een groot horizontaal bereik heeft. Er bestaat ook een kniktelescoop hoogwerker. Deze machine heeft een knik-arm op de onderwagen gemonteerd, welke verder verlengd kan worden middels een telescopisch mechanisme.

Mini hoogwerker

Een mini hoogwerker is een kleine en compacte hoogwerker. Dit type is door haar formaat zeer handig voor binnenwerkzaamheden. Het is een smalle hoogwerker, waardoor deze gemakkelijk door openingen te rijden is. Een nadeel is dat deze machine vaak een eenpersoonshoogwerker is en een beperkte hefcapaciteit heeft.

Knikarmhoogwerker

Met een knikarmhoogwerker kun je met gemak elke plek op hoogte bereiken. Ook heft deze machine zonder problemen over objecten en obstakels heen. De Z-vormige arm vouwt hydraulisch in en uit elkaar. Dit onderscheid het mechanisme van de telescoophoogwerker, waarbij de arm uit de hoofdarm wordt geschoven. Beide types hebben dezelfde voordelen. Een nadeel van de knikarmhoogwerker is echter dat deze een iets kleiner horizontaal bereik heeft.

Zelfrijdende hoogwerker

Er wordt onderscheid gemaakt tussen twee soorten: zelfrijdende hoogwerkers en hoogwerkers die niet zelf kunnen rijden. Een zelfrijdende hoogwerker kan vanuit de werkkorf worden gereden op kleine afstanden. Zo kan de machine gemakkelijk verplaatst worden tijdens de klus.

Verschillende soorten hoogwerkers huren

Je kunt bij Safety Rent verschillende soorten hoogwerkers huren, zoals een schaarlift, een spinhoogwerker, een autohoogwerker, een aanhanger hoogwerker en een rupshoogwerker. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Meer informatie

Lees meer over onze hoogwerkers

Neem contact met ons op