Luzernestraat 52, 2153GM  Nieuw-Vennep     +31 (0)172 499 297    Ma-Vr: 8:00 - 17:00

Hinowa focus op groen: Duurzaam in energie, met behoud van prestaties

Hinowa heeft duurzaamheid structureel in het vaandel staan: dat werd wel duidelijk op de Bauma 2019 die enkele maanden geleden in München werd gehouden. Op de ‘groene’ stand was de focus volledig gericht op een milieuvriendelijke benadering, zowel tijdens het ontwerp als tijdens de productie van de nieuwe machines, met een nieuwe range aan machines op basis van elektriciteit en bio-energie.

Maar ook in de fabrieken in Italië draait het om duurzaamheid. Zo heeft Hinowa zowel zonnepanelen als een efficiënt afvalwatersysteem geïnstalleerd, en gebruikt het verf op basis van water, naast bio-afbreekbare olie ind e machines.

Safety Lift, importeur van Hinowa in Nederland, biedt nu uitgebreid de mogelijkheid om te profiteren van de duurzaamheidsdoelen van Hinowa, door gebruik te maken van de elektrisch aangedreven hoogwerkers. Daarbij zijn er twee opties: een elektromotor die wordt gevoed door het lichtnet, of aangedreven door een lithium-ionsysteem.

Lithion-Ion

Hinowa is een pionier op het gebied van lithium-ionsystemen en heeft vele jaren gewijd aan onderzoek en ontwikkeling. Dat heeft geleid tot een low-cost voedingssysteem voor hoogwerkers op basis van lithium-ion. Hoogwerkers met lithiumbatterijen kunnen draadloos werken, en dat heeft vele voordelen. Zo is er geen stopcontact nodig, wat struikelen over kabels tijdens werkzaamheden, of door bijvoorbeeld consumenten in een winkelcentrum, tot het verleden behoort. Zo wordt ook vermeden dat kabels beschadigen door de rupsbanden of andere machines tijdens transport. Het lage geluidsniveau van de motor is handig bij werkzaamheden in woongebieden of historische stadscentra. En de batterij kan makkelijk een volledige werkdag aan (gemeten met de Hinowa H2-cyclus).

Structureel zijn Hinowa elektrische hoogwerkers vergelijkbaar met die met verbrandingsmotoren. Het enige wezenlijke verschil is dat ze een waterdichte stalen container ls batterijcompartiment hebben in plaats van een verbrandingsmotor. Ook de prestaties zijn vergelijkbaar met modellen met op brandstof gebaseerde motoren.

Lithiumbatterijen voor hoogwerker

Hinova biedt het lithium-ionsysteem aan op alle modellen. Met dit type aandrijving weet Hinowa niet alleen te voldoen aan de eisen van duurzaamheid op het gebied van energievoorziening, maar ook op het gebied van geluidsoverlast. Hierdoor zijn de hoogwerkers bij uitstek geschikt voor binnenwerkzaamheden, of in kritisch omgevingen zoals woonomgevingen, ziekenhuizen en stiltegebieden.

in kader:

Safety Lift is ontstaan uit Hinowa Nederland, maar heeft naast het officiële importeurschap van Hinowa ook Socage, Almac, Airo en Palazzani hoogwerkers in zijn programma. Safety Lift heeft een eigen service- en onderhoudsdienst in Leimuiden, maar helpt klanten ook op locatie snel weer omhoog. Naast de verkoop van hoogwerkers en minidumpers levert Safety Lift ook een compleet pakket aan aanvullende diensten, zoals opleidingen om veilig op hoogte te kunnen werken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.